Vi har opdaget du bruger
Internet Explorer

Design og funktionalitet på siden vil være svækket grundet dette.
Hent en mere kompatibel browser nedenfor for at undgå dette

Hent din nye browser

Erhvervsleasing af biler

HVAD ER ERHVERVSLEASING ?

Erhvervsleasing adskiller sig først og fremmest fra privatleasing ved, at virksomheden kan trække momsen fra i regnskabet og at leasingydelsen er fuldt skattefradragsberettiget, sålænge det omhandler et køretøj på gule plader der udelukkende anvendes erhvervsmæssigt, og ikke til privat befordring.

Et firma der leaser biler (hvide- og papegøjeplader), som stilles til rådighed for medarbejderne, kan opnå delvist momsfradrag ved erhvervsleasing.

For at få momsfradraget skal bilen leases i en uafbrudt periode på minimum 6 måneder og firmakørsel skal udgøre mindst ti procent af den samlede kørsel.

Det hjælper administrationen og dokumentationen af hvad der er kørt som privatkørsel og hvad der er kørt som erhvervskørsel en hel del, at få installeret en elektronisk kørebog i bilen. På den måde er dokumentationen klar overfor SKAT.

Henrik Fog Martens er ekspert på erhvervsleasing, en snak med ham, eller én af vores andre dygtige leasingeksperter, kan godt betale sig.

 

erhvervsleasing henrik fog

Henrik Fog Martens, Salgsdirektør - 27 27 23 15
Eller skriv en mail til info@firstlease.dk

Audi Q4 e-tron

Q4 e-tron Attitude

 • gear Automatgear
 •  SUV
 • fuel 204HK
 • fuel EL
 • miles 508 km. WLTP
 •  A+++
Beskatning: 359.999 kr.

Volvo V60

R-Design VBL 2.0 T6 Recharge Plug-in Hybrid

 • gear Automatgear
 •  Stationcar
 • fuel 340HK
 • fuel Benzin + EL
 • miles 55,6 km/l
 •  A+++
Beskatning: 444.004 kr.

Mustang Mach-E

Extended Range AWD

 • gear Automatgear
 •  SUV
 • fuel 351HK
 • fuel EL
 • miles 540 km. WLTP
 •  A+++
Beskatning: 460.620 kr.

Ønsker du erhvervsleasing af en ny bil, så er det vigtigt at huske vores adgang til +500 forskellige firmabiler, som alle kommer direkte fra fabrikken. Så det er ikke nødvendigt at vælge brugt leasingbil når det kommer til erhvervsleasing. Tag endelig et kig på alle vores firmabiler, som alle kan leveres med finansiel eller operationel leasingkontrakt. Så snart du finder frem til bilen du ønsker, så smider du blot en forespørgsel afsted og vi kommer retur med ønsket tilbud for aftalen. 

ERHVERVSLEASING SOM VIRKSOMHED

Specielt på bildriften er der rigtig mange fordele for virksomhederne i at lease i stedet for at eje.

LIKVIDITET
“En af de meget væsentlige plusser er frigivelse af likviditet til brug på andre investeringer.
-Gerne til investeringer der giver mindre værditab end biler.”

De månedlige leasingydelser kan, på samme vis som andre driftsanlæg, trækkes fra i skat som en driftsomkostning og momsen kan fordeles over hele leasingperioden.Når momsen fordeles i rater, påvirkes likviditeten ikke i så høj grad, som hvis momsen skulle svares på én gang ved køb af ny bil.

EFFEKTIVITET
“Det skal være så enkelt som muligt”

Når du som virksomhed leaser din bilpark, kan du vælge kun at modtage1 månedlig faktura, hvor alt er lagt sammen til et beløb = Leasingafgiften.Den fradragsberettigede moms beregnes af First Lease og den vil også fremgå af din månedlige regning.

STORDRIFTFORDELE
"Som leasingselskab køber vi mange biler… Rigtig mange biler."

Endnu en fordel ved leasing er, at virksomheden via leasingselskabet, nyder godt af flere stordriftsaftaler som vil have en positiv indflydelse på bl.a bilens indkøbspris og finansieringsomkostningerne gennem banker og kreditselskaber.

First Lease er ejet af Vestergaard Auto, – en af Danmarks største bilforhandlere. Det betyder dels lavere priser da vi indkøber flådebiler direkte ved importøren og at du som kunde hos First Lease profiterer af et stort forhandlernet.  Ønsker du andre bilmærker udover Auto Vestergaards sortiment, indgår vi storkundeaftaler med importører af andre brands.

Mangler du et tilbud på erhvervsleasing?

Så tag endelig fat i os, vi sidder altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud!

Kontakt

Operationel leasing

Alle eller udvalgte services inkluderes i én mdr. regning. F.eks Forsikring, grøn ejerafgift, brændstof etc.

Leasingselskabet garanterer for restværdien og værditab på bilen, og står inde for service og vedligeholdelse

Læs mere om operationel leasing

Splitleasing

Splitleasing går kort og godt ud på, at leasingomkostningerne bliver fordelt imellem 25% privat- og 75% erhvervskørsel.

Fordelene er, at medarbejderen sparer beskatningen af fri firmabil og virksomheden sparer den private andel af leasingydelsen.

Læs mere om splitleasing

Flexleasing

Billeasing som flexleasing er ofte importerede biler, som er mere end 3 år, fra Tyskland. Grunden til at leasing af bil der er mere end 3 år er fordelagtigt, er at når bilen har passeret sin 36. måned, så falder registreringsafgiften til 0,5 % pr. måned af den vurderede registreringsafgift.

Flexleasing kan også arrangeres med aktive og passive perioder, så du kun betaler registreringsafgift for de aktive perioder. Flexleasing tilbydes både som erhvervsleasing og privatleasing.

Læs mere om flexleasing

SOM ANSAT MED “FRI BIL”

”Man beskattes af fri bil, som hvis virksomheden selv havde købt bilen hos en forhandler."

Prisen som vi som leasingselskab opgør som ”købspris”, er det vi kalder beskatningsgrundlag, og det er den pris du, som ansat, vil blive beskattet af.
Med andre ord, vil du som ansat blive beskattet af fri bil, på baggrund af fakturaen fra bilforhandleren, hvis din arbejdsgiver køber, og beskatningsgrundlaget, hvis din arbejdsgiver leaser.

I beskatningsgrundlaget, er der taget højde for bilens indkøbspris og andre omkostninger (registreringsafgift, leveringsomkostninger og specielt ekstraudstyr), som der er i forbindelse med et bilkøb.

Sådan beregnes beskatningen

24,5 procent af bilens værdi op til 300.000 (Opdateret til 2021 regler)
20,5 procent af den overskydende værdi.

Du kan se eksempel på en udregning her: Eksempel på udregning

Som bruger af en leaset bil skifter man typisk til ny bil hyppigere og med mere ekstraudstyr end hvis det var ens egen.
Skulle den blive over 3år gammel bliver beskatningsgrundlaget sat ud fra et skøn af bilens markedsværdi på leasingtidspunktet.
Her skal der, som en ny regel iberegnes bilens ekstraudstyr.

LEASING SOM LEASINGSELSKAB

“Leasingselskaber skal ikke betale den fulde registreringsafgift ved køb af biler, men blot en såkaldt forholdsmæssig registreringsafgift.”

Som leasingselskab undgår man ikke at skulle betale afgifter, men vi får lov til at fordele afgiften ud i månedlige rater.
Modsætningsvist skal Private og ikke- finansielle selskaber lægge den fulde afgift på én gang ved køb af bil. Dette kommer dig som leasingtager i en erhvervsleasing aftale til gode.

Den forholdsmæssige afgift for et leasingselskab udregnes sådan

0-3 måneder = 2% af registreringsafgiften

3-36. måned = 1% af registreringsafgiften

+ 36 måneder = 0,5% af afgiften.

Efter 36 måneder har First Lease betalt 39% af registreringsafgiften.

Vi sælger typisk vores biler efter max. ca. 3år. Fælles for leasingbiler er, at de løbende er blevet vedligeholdt og har overholdt alle services. Desuden er det de færreste firmabiler der ikke er spækket med lækkert ekstraudstyr. Du kan se vores brugte biler til salg her: firstlease.dk/brugte-biler/

Ved salg af bilen overgår den resterende del af registreringsafgiften som resterer ved salget til den nye ejer. Bilen vil da blive solgt uden afgifter og det vil fremgå af vores hjemmeside at prisen er ekskl. afgifter.