Vi har opdaget du bruger
Internet Explorer

Design og funktionalitet på siden vil være svækket grundet dette.
Hent en mere kompatibel browser nedenfor for at undgå dette

Hent din nye browser

Splitleasing

Du vil rigtig gerne have en stor og flot bil til din private kørsel, men du kører måske kun 5.000 km. årligt privat, og så er det mange penge at binde i en bil der kun bruges minimalt. Med splitleasing kan du dog bruge den samme bil i både privat og erhvervsmæssig regi, og dermed udnytter du bilen optimalt, og du betaler kun for de km. du kører privat. 

Ligeledes bliver du heller ikke beskattet af fri firmabil. Derimod betaler du alene for den andel af privatkørte kilometer som du kører hver måned, samtidig med at virksomheden betaler for de kilometer du kører erhvervsmæssigt. Splitleasing er derfor ofte fordelagtig for virksomhedsejer eller direktør.

Kører du f.eks 20% privatkørsel i bilen og den samlede leasingydelse er på kr. 10.000 pr måned, så vil din private andel udgøre kr. 2.000, og virksomheden skal betale kr. 8.000. 

Fordele

Jeg leaser min BMW 530 X-Drive hos First Lease. De fandt den rigtige bil til mig – og det var hurtig og professionel service gennem hele forløbet.

Kjell Kaspersen / CEO New Wave - BMW 530 X-Drive

Eksempel på splitleasing

6 måneders splitleasing XC40 D3 Momentum

Samlet leasing: 5.995,- ex. moms.
Erhverv: 4.177,- ex. moms.
Privat: 2.272,- inkl. moms. 

Håndtering af kørebog

Der installeres elektronisk kørebog i bilen, så der hele tiden er styr på privat og erhvervsmæssig kilometer. Det skal være nemt for dig at holde styr på kørslen, så både erhverv og privat får den korrekte regning.

Alle regninger skal sendes og betales af First Lease. Herefter fordeles omkostningerne ud fra det faktiske kørselsmønster, mellem private og erhvervsmæssige kilometer. 
Hver part hæfter kun for egne forpligtelser i aftalen. 

Splitleasing er ikke snyd

Mange har haft den opfattelse at splitleasing bare er en måde for de rige at snyd sig til store biler, men det er altså ikke tilfældet. Med elektronisk kørebog bliver der holdt styr på alle km. kørt, og du betaler netop det du skal i privat og erhvervsmæssig regi. Splitleasing er blot den mest fornuftige metode at få dækket dine kørselsbehov uden at skulle anskaffe dig 2 biler. Den sidste del kan vi i hvert fald blive enig om er komplet åndsvagt, for hvorfor bruge penge til service, forsikring og grøn ejerafgift på 2 middelmådige biler, når det er muligt at dele regningen i to og få drømmevognen. 

Grunden til den store mistro omkring splitleasing skyldes nok den dårlige kontrol tidligere. Her var der desværre tilfælde med erhvervsdrivende som havde splitleasing på deres 911, som i hvert fald ikke kørte mange erhvervs km. til trods for at splittet var det klassiske 80/20 i erhvervsmæssig favør. 

Det skal dog ikke holde dig fra at vælge splitleasing!