Porche Flexleasing

Ændring i registreringsafgiften – hvad betyder det for fordelene ved billeasing?

Regeringen har i den nye finanslov vedtaget en ændring i registreringsafgiften på biler. Og hvad medfører dette egentligt? Har det nogen betydning for de fordele, som fx First Lease’ erhvervskunder har via deres leasingløsninger af personbiler og varebiler ?

Svaret er, at det generelt ikke betyder alverden.

Ændring i kr. og ører
Afgiftsændringen er skruet således sammen, at det såkaldte ”skalaknæk” er hævet fra kr. 82.800 til i første omgang kr. 104.300 kr. (og fra 1. Januar 2017 til kr. 106.600) af bilens pris.

Dette betyder, at man fremover ”kun” skal betale 105% i afgift af beløbet op til kr. 104.300,- af bilens pris. Herefter betales 150% af det resterende beløb.

For erhvervsleasing markedet vil det have den effekt, at de store mellemklassebiler som fx Volvo V60 eller BMW 320 får en mindre registreringsafgift på kr. 10.710,- (pr. 1/1-2017) og dette beløb er ligeledes den maksimale besparelse på luksusbiler som fx Volvo V90 eller BMW 520. Besparelsen på registreringsafgiften på kr. 10.710 vil alt andet lige også give sig udtryk i en tilsvarende lavere beskatning af firmabil, dog kun biler der er ny indregistrerede.

”Man kan generelt sige, at vi selvfølgelig hilser lavere registreringsafgifter velkomne” udtaler Johnny Nederskov Nielsen CEO i First Lease, men samtidig har markedet nu brug for at der kommer ro på, således at der ikke hele tiden skabes usikkerhed om hvad en ny bil skal koste. De seneste to års afgiftssænkninger har skabt en del usikkerhed, som vi nu håber er slut”.

På spørgsmålet om det stadig kan betale sig at flexlease sin bil, fortsætter han ”Besparelserne er så minimale ved den nye afgiftssænkning, at de ikke opvejer fordelene ved flexleasing af luksusbiler, men jeg er samtidig overbevist om, at for privatkøberen som er i markedet for en mellemklassebil, er enhver besparelse i verdens højeste registreringsafgift da populær ”

×
Ring op
Kontakt os
Vores biler