Er du og din bil ferieklar? Få her 9 gode tips – og gratis sikkerhedsudstyr!

Sommerferien nærmer sig, og mange af os pakker ”familien og badebukserne” ind i bilen – og så er det ellers ned af Autobahn’en mod syden sol og varme. Vi er faktisk rigtig mange der elsker at rejse på denne vis, for mere end 1 mio. danskere rejser årligt på bilferie. Mange af os har heller ikke noget imod, at køre forholdsvis langt, da over 1/3 af alle bilferier går til smukke Italien.

Men bilferier om sommeren er jo også nogle gange lange køer på motorvejene med ventetid kofanger ved kofanger – og måske endda kogende biler i vejkanten. Og det er altså en trist start på ferien. Så her er 9 enkle råd der gør dig og din bil klar til en uforglemmelig ferie.

Og bare for at være på den sikre side, kan du nu få en gratis sikkerhedsvest og advarselstrekant af First Lease – alt du skal gøre er blot, at komme forbi First Lease kontoret og afhente begge dele (så længe lager haves). Bemærk at i fx Frankrig og Italien er sikkerhedsvest obligatorisk og i alle Europæiske lande er advarselstrekant påkrævet.

 

1. Husk forsikringspapirerne

Når du kører på ferie i udlandet skal du altid have bilens registreringsbevis med. Endvidere skal du huske det blå sygesikringsbevis. Og husk nu også pas og kørekort! Jeg vil også stærkt anbefale, at du medbringer ”Det Røde kort”. Langt de fleste danske biler er kaskoforsikrede og de er således automatisk sikret hjælp under bilferier i udlandet. Gælder fx dækning af hjemtransport og omkostninger til udlejningsbil. Du får det røde kort via dit forsikringsselskab. Og i disse tider hvor vi alle har en Smartphone, kan du faktisk også få det røde kort som en app til din mobil:)

Husk også motorvejsmærkater. Flere lande som blandt andet Schweiz og Østrig kræver nemlig motorvejsmærkater for at køre på vejene eller i bestemte byer. I for eksempel Schweiz kræves der motorvejsmærkat som gælder i 1 år – disse kan enten købes hos FDM eller ved grænsekontrollen til Schweiz. I Østrig kan mærkatet købes på en række tankstationer, den mindste periode mærkatet gælder er 14 dage.

Så tag lige en times tid inden ferien og gennemgå at alle papirer er i orden!

2. Husk en GPS – du kan spare timer i kø!

Hvis du ikke allerede har en GPS, bør du helt klart få anskaffet dig en , som kan opdatere trafiksituationen i tilfælde af kø, vejarbejde og lignende. Europa er dækket af mere end 40 mio. km veje og der kommer dagligt nye til, og hvis GPS’en redder mange timers trafik kø eller en lang omvej, er den investering givet rigtig godt ud! (kan i huske, da vi alle sad med kort og febrilsk forsøgte at finde vej af små landeveje i Frankrig og Italien:)

3. Bremser og bremsevæske – pas på Alperne

Det er vigtigt at tjekke bremsevæsken og bremser inden bilferien starter. Hvis du belaster bremserne ekstraordinært, vil bremsevæsken blive så varm, at den koger – og så bliver bremserne virkningsløse. Især i kørsel i bjergene belastes bremser og bremsevæske meget. Så for at undgå farlige situationer med bremsesvigt i Alperne, bør du altid få bilens bremser tjekket inden en lang ferietur! Og det gælder også selvom du ikke planlægger bjergkørsel…

4. Tjek olie  – tag ekstra med!

Du bør tjekke oliestanden jævnligt – og altid inden du kører på ferie. Tag oliepinden op og tjek om oliestanden er mellem mærkerne på pinden. Tag altid en liter motorolie med, da mange timers kørsel på motorvej kan forbruge olie.

5. Dæk og dæktryk – vigtigt for din bremselængde

Husk at det rigtige dæktryk sikrer bilens vejgreb og optimerer din bremselængde. Tjek derfor altid instruktionsbogen for din bils korrekte dæktryk. Og vær nu opmærksom på, at den til-pakkede feriebil altså har en anden vægt, end når du kører alene på arbejde. Så ofte skal du hæve dyktrykket en smule inden ferien.

6. Kølervæske – kø kørsel hård ved din bil

Vi undgår jo nok ikke kø kørsel på vores dejlige bilferie. Desværre. Så vær bevist om, at kø kørsel altid er hårdt for bilens kølersystem, så skift eller efterfyld kølervæsken. På beholderen i bilens motorrum kan du nemt aflæse minimum og maksimum for kølerstanden.

7. Lygter og sikringer – sørg for at bilens sikkerhedssystemer virker

Det kan godt være lidt besværligt at skifte pærer på en ny moderne højteknologisk bil, men tjek alligevel hvordan man skifter pærer og også sikringer på bilen. Køb for en sikkerheds skyld nogle forskellige sikringer og pærer med. En stor del af bilernes sikkerhedssystem er afhængige af sikringerne – og det er alt for farligt, at kører langt uden funktionsdygtige airbags!

 8. Husk dine pauser – og få en bedre og mere sikker tur

Kør et par timer eller 3 og hold så en pause. Har du børn med i bilen er det specielt vigtigt, at planlægge nogle gode pauser. Husk at få masser af vand, lidt mad og få rørt dig, så du får ny energi til køreturen. Vi undervurdere ofte vores egne evner og kører alt for langt uden pauser. Turen bliver både hyggeligere og mere sikker, hvis du holder lidt flere pauser end du plejer!

9. Husk du er på ferie –  du skal ikke nå noget!

Vi kender det alle sammen. Turen til Toscana eller Barcelona tager bare længere tid end planlagt. Der var lige lidt mere trafik og lille Lisa skulle også på toilettet og i øvrigt have is hele tiden…Ja, sådan er det. Nyd det alligevel. Bilferie er jo netop frihed til at gøre det man vil, sammen med dem man holder af.

God ferie til alle fra First Lease !

×
Ring op
Kontakt os
Vores biler