Vi har opdaget du bruger
Internet Explorer

Design og funktionalitet på siden vil være svækket grundet dette.
Hent en mere kompatibel browser nedenfor for at undgå dette

Hent din nye browser

Mangel på mikrochip giver udfordringer

Hvor stort er problemet?

Ordet "mikrochip" er efterhånden blevet skubbet ind i hovedet på os alle. Først var det mangel på computerdele, men nu er den lille og nærmest usynlige fætter, skyld i at din firmabil fra Audi, BMW og Ford er forsinket på nærmest ubestemt tid. Især den sidste del kan være frustrerende for vores kunder, da det alt efter bilmærke er tæt på umuligt at komme med et kvalificeret gæt på leveringstiden. 

I øjeblikke ligner det desværre heller ikke at der er bedring undervejs, da fortsat flere melder om problemer og enkelte modeller helt er fjernet. Det sker da producenterne prioriterer de grønne biler højest, og gerne i varianter uden alt for meget ekstraudstyr. På denne måde kan de opnå deres Co2 krav fra EU og samtidig producere så mange biler som muligt. 

Enkelte biler og varianter er fortsat til at skaffe, men det skifter måned for måned. Tag kontakt til en af vores konsulenter hvis du skal have en opdatering på situationen.

 

PETER NILSSON
LEASINGKONSULENT

 53 70 64 34
 nilsson@firstlease.dk

HENRIK BÆK
LEASINGKONSULENT

 52 58 77 77
 baek@firstlease.dk

JONAS SØRENSEN
LEASINGKONSULENT

 27 27 23 17
 jonas@firstlease.dk

Danmark kommer til at mangle mindst 20.000 biler

Grundet mangel på mikrochips så får vi heller ikke alle de biler til Danmark som vi gerne ville. Man regner med at vi kommer til at mangle 20.000 biler eller hvad der svarer til ca. 10%. Det er selvfølgelig rigtig mange biler, men det viser også at der er leveringsdygtige alternativer derude. 

Det vigtigste er nok at du ikke har dit hoved fasttømret på en helt specifik model i en nøje udvalgt variant. Da specifikke tilvalg kan forlænge leveringstiden med flere måneder. 

Der er stor forskel fra mærke til mærke. Det er tydeligt at nogle mærker har sovet i timen da chip krisen kom løbende, imens at andre har klaret sig fornuftigt igennem den seneste periode. 

Du skal dermed væbne dig med tålmodighed eller være på forkant med bestilling af ny firmabil.

icon-plus icon-minus 9BED52A2-9A4C-4B83-BF71-2C868A9ECFD5 Created with sketchtool.