Foråret står for døren, og det er tid til den årlige forårsrengøring / -klargøring af bilen.

Vi fortæller her, hvad du skal være opmærksom på, når du gør din bil forårsklar.

Skift til sommerdæk

Det kan godt være, at solen har skinnet de sidste par dage og kalenderen siger forår, men tjek om vejret vender for en sikkerhed skyld. Hvis det ligner, at det ikke bliver sne, slud eller frost, er det tid til at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk.

Det er nemmere at rengøre dæk og fælge, når de ikke er sat på bilen, så inden du sætter dine sommerdæk på, bør du give dem en rens. Inden du begynder på det, bør du dog kontrollere at dækkene opfylder kravet om min. 1,6 mm dybde. Det anbefales at dybden er min. 3 mm. i hovedslidbanen. Hvis der ikke er noget galt med dækkene, kan du gå i gang med rengøringen.

Brug ikke syreholdigsæbe, men fjern snavs og fedt fra fælge, så du undgår de ruster, og fjern samtidig sten fra slidbanen i dækket.

Sørg for, at bilen står på et stabilt, fladt og jævnt underlag, inden du påbegynder dit dækskifte.

Når du har afmonteret dine vinterdæk, bør du også give dem en rens og fjerne fedt og snavs fra fælgene. Du skal også sørge for, at de har det rette dæktryk. Du finder dæktryk i bilens instruktionsbog eller som et mærke i døren. Dækkene skal efterfølgende opbevares i mørke og kølige omgivelser.

Hvis du er i tvivl om hvordan du skifter dæk, så få dit lokale dækcenter til at ordne det for dig. Hvis du har dækservice igennem din leasingaftale med First Lease, kan du køre din bil ind til dit nærmeste Superdæk Center. De vil også opbevare dine vinterdæk, så de er klar til næste vinter.

Få et leasing tilbud

Rengør bilen indvendigt

Start med at fjerne alt inde fra kabinen, ting du har i handskerummet, i midterkonsollen, dørlommer og bagagerummet skal bare ud. Sorter det og det der ikke er brug for, få det lagt på lager eller smid det ud.

Tag dernæst måtterne, både ved forsæderne og bagsæderne ud. Giv dem nogle bank, evt. med en tæppebanker og giv det så en støvsugning. Støvsug kabinen, både med sæderne helt fremme og helt tilbage, så du får det hele med, skift evt. mundstykket på støvsugeren så det passer til det område du er ved at rengøre.

Læg ud med at bruge glasrengøringsmiddel og fortsæt med dette indtil alle streger er væk. Efterfølgende, rengør ruderne med vand og opvaskesæbe. Opvaskesæben hjælper og forebygger dug.

Resten af kabinen, konsollen, rat osv. vaskes af med en fugtig klud og / eller en mikrofiberklud. Dernæst rengør ventilationsanlægget med evt. en pensel eller børste.

Få et leasing tilbud

Mangler du bilen til foråret?

Se her vores udvalg af biler til foråret:

Personbiler

Volvo XC40

DKK383.004,00

Personbiler

Volvo XC60 SUV

DKK529.101,00

Personbiler

Volvo V60

DKK403.198,00

Personbiler

Volvo V60

DKK443.100,00
Skarp Pris

Mini Leasing

Renault Clio st. car

DKK160.000,00

Rengør bilen udvendigt

Det anbefales at gøres ved en pusleplads på en tankstation, da disse har et afløb der er miljøsikret.

Vinteren og salten er ovre, så nu er det tid til at fjerne vinterens snavs.

Start med at skylle bilen med rent vand. Sørg for at få skyllet bilen godt igennem især omkring hjulkasserne så alt snavset og saltet kommer væk. Efter bilen er blevet skyllet igennem, er det tid til at vaske den, brug en ren og blød børste og en spand med vand og bilshampoo. Kom godt rundt i krogene på bilen, så du er helt sikker på at du får fjernet alt snavset. Se også godt efter i døråbningerne, da der her kan samles en masse snavs, som holder på fugten og det kan skabe rust, så væk med det.

Fjern lakskader

Når bilen er færdig vasket, er det tid til at give den en god lakpleje. Se karosseriet igennem for lakskader og forsegl lakken. De fleste produkter bør ikke sætte spor i gummilisterne, men tjek produkterne inden du køber dem, eller du kan være på den sikre side og smøre plastlisterne ind i plejemiddel inden påbegynder forseglingen. Det er også en fordel at give bilen lakpleje i skygge, så det ikke tørrer ind i lakken.

Håber I får et godt bil-forår

Få et leasing tilbud

Spørgsmål?

Har du andre spørgsmål til leasing, kan du læse mere om her på vores leasing-sider eller skriv til os via nedenstående kontakt-link.