Ofte stillede spørgsmål om erhvervsleasing

Aflevering af bil

Sådan gør du:

Efter leasingaftalens udløb, skal bilen afleveres hos Bilsalg/Dekra, eller en af deres samarbejdspartnere.

Du kan aflevere bilen på tre måder.

Du kan vælge at aflevere bilen, på et af indleveringsstederne (se aflevering af bil) og få den endelige tilstandsrapport tilsendt senere. (Husk at få kvittering).

Alternativt kan du booke tid hos et indleveringssted (se link i den gule boks herunder) og vente på at bilen bliver gjort op, eller selv deltage i gennemgangen (det tager typisk 15-20 minutter) og du får en tilstandsrapport med det samme.

Det er også muligt at bestille afhentning af bilen på dit firmas adresse. Kontakt os venligst på tlf. 82 30 23 24 og aftal nærmere. Omkostninger for afhentning af bilen vil blive faktureret til dig eller dit firma.

Få mere at vide
Dæk

Hvis leasingaftalen på din bil omfatter udskiftning af dæk, vil det ske i det omfang færdselssikkerheden kræver det. Derfor beder vi dig om løbende, at checke dækkene på din bil og når dækkene nærmer sig minimumsmålene (1,6 mm), skal du kontakte Super Dæk eller et af vores mærkeværksteder og bestille tid til dækskiftet. Kan dette kombineres med et serviceeftersyn hos et af fordelsværkstederne, er dette selvfølgelig at foretrække, således at du ikke skal undvære din bil i længere tid end nødvendigt.

På dette link finder du en oversigt over de ca. 200 autoriserede mærkeværksteder over hele landet, som First Lease har aftaler med og som er dem, du kan vælge imellem, når din bil skal til service.

Glasskade

First Lease har samarbejde med Ryds Bilglas.

Har du fået et mindre stenslag, kan du i første omgang selv mindske skaden ved at lægge et stykke tape eller klistermærke over skaden så hurtigt som muligt, da spændingen i ruden går tabt ved selv små brud, så kontakt First Leases samarbejdspartner RYDS BILGLAS via telefon: 70 20 99 20 eller se mere på Ryds Bilglas

Kørsel i udlandet

Der kan være specielle lokale regler i de forskellige europæiske lande. Kig evt. på FDM´s hjemmeside.

Skal du ned over den tyske autobahn er det vigtigt at tage del 1 af registreringsattesten og rødt kort med af hensyn til forsikringen. Derudover er der krav om sikkerheds vest til hver passager og advarselstrekant.

I visse større tyske byer er det et krav at bilen er udstyret med miljømærke (fåes f.eks.hos FDM) og kørsel i diesel bil er forbudt i nogle områder.

I tyskland kan du ikke bruge den danske P-skive. Der skal du have en som kan indstilles til halve timer. Disse fåes lokalt i tyskland. Husk at dække din danske til.

Registreringsattesten kan du rekvirere hos First Lease info@firstlease.dk.

Rødt kort skal rekvireres hos det forsikringsselskab, hvor bilen er forsikret. Du kan med fordel downloade SOS App (rødt kort sos international), som både kan bruges til android og iPhone.

Er bilen forsikret hos TRYG skal det røde kort ikke benyttes, men ring til Tryg Vejhjælp Europa på 70 11 20 00.
Dette gælder også, hvis bilen er forsikret gennem First Lease.

Er bilen forsikret igennem Frist Lease skal du bruge følgende oplysninger:

Forsikringsselskab: Tryg
TLF. 70 11 20 20
Police nr. 622.390.800
Eller
Forsikringsselskab: Købstæderne
TLF. 78 76 03 96
Police nr. 053.423.837

Momsregler

Momsregler – hvidpladebiler

For biler på hvide nummerplader kan virksomheden fradrage moms. For at opnå ret til momsfradraget, skal følgende betingelser være opfyldt:

Mindst 10 % af kørslen skal være erhvervsmæssig.
Leasingkontrakten skal være indgået i en sammenhængende periode på mindst 6 måneder.

Få mere at vide
3. Nummerplade

Det er generelt lovpligtigt at bilens nummerplader er helt synlige og fri for f.eks. skidt og sne.

Hvis cyklerne skal med turen på turen, eller bagageboksen skygger for nummerpladen, så skal du bestille 3. nummerplade.

Har du Leaset din bil gennem FirstLease, er det kun os, der kan bestille den for dig,

Skriv til kundeservice@firstlease.dk – husk at oplyse os bilens registreringsnummer i din mail og den adresse du gerne vil have pladen leveret til.

Leveringstiden for den 3. nummerplade er ca. 4 uger.  

Den 3. nummerplade er med rød skrift og skal placeres synligt udenpå f.eks cykelholderen.

 

 

Registreringsattest

Står du og skal på kør-selv-ferie i din leasede bil, – (det må du nemlig gerne), så læs lidt nyttig viden her.
Inden du kører udenlands, kan du med fordel downloade vores APP fra App store og Google Play. Der er mange brugbare informationer bl.a om SOS.
Skal du have bilen med til udlandet, er det vigtigt du medbringer del 1 af den originale registreringsattest samt rødt kort.

Hvis din virksomhed ikke allerede har fået fremsendt registreringsattesten, kan du rekvirere den hos First Lease kundeservice@firstlease.dk.

Vi kan maile registreringsattesten til dig, men afhængig af hvor turen går til, er en original i nogle lande nødvendig. Hvis First Lease opbevarer originalen kan vi sende attesten med posten. Skriv blot til kundeservice.

Rødt kort skal rekvireres hos det forsikringsselskab, hvor bilen er forsikret.

Er bilen forsikret hos TRYG skal det røde kort ikke benyttes, men ring til Tryg Vejhjælp Europa på 70 11 20 00 hvis uheldet er ude. Dette gælder også, hvis bilen er forsikret gennem First Lease.

Syn af firmabil

Bilsyn

Jf. færdselsloven §54 skal person- og varebiler til syn efter indkaldelse. Dette sker første gang fire år efter bilens indregistrering og derefter hvert andet år.

Trafikstyrelsen indkalder automatisk køretøjet til det lovpligtige syn, 6-8 uger før deadline. First Lease sender indkaldelsen til brugeren.
Leasingtager betaler synsomkostningerne og det er leasingtagers ansvar at overholde indkaldelsestidspunktet og køre bilen til syn.

Få mere at vide
Punktering

Er bilen under garanti skal du kontakte Mobilitetsservice. Se i bilens handskerum for mere information.

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det en god idé at downloade vores App. Søg efter First Lease i Google play til Android eller App store til Iphone.

Her er alle nyttige SOS numre samlet.

Skader
på Glas

First Lease har samarbejde med Ryds Bilglas. Kontakt 70 20 99 20 eller se mere på  Ryds Bilglas
Læs mere på vores side under glasskade.

PÅ DÆK

Er bilen under garanti skal du kontakte mobilitetservice, se videre information i handskerummet. Læs mere under punktering.

PÅ KAROSSERI

Er bilen under garanti skal du kontakte mobilitetservice,-  se videre information i handskerummet.

Er bilen forsikret igennem First Lease skal du bruge følgende oplysninger:

Forsikringsselskab: Tryg
TLF. 70 11 20 20
Police nr. 622.390.800
Eller
Forsikringsselskab: Købstæderne
TLF. 78 76 03 96
Police nr. 053.423.837

DOWNLOAD SKADEANMELDELSE

Er du forsikret gennem First Lease kan du downloade forsikringsanmeldelsen her, udfylde den, og sende den til kundeservice@firstlease.dk.

skadeanmeldelse
Vinterdæk

Vi anbefaler de af vores kunder, der har vinterdæk med i leasingaftalen, at booke tid til skift i god tid, da værkstederne får travlt, specielt når årets første sne lige er faldet.

Hvis din dækaftale er direkte med Autohuset Vestergaard, bedes du kontakte den afdeling, du normalt benytter.

I andre tilfælde kan man ved opslag på https://sds.dk/kontakt/ finde nærmeste værksted fra SuperDæk Service og aftale “skiftet”.